2016-01-24 Nytt år – Nya förhoppningar och nya planer…

…Men först behövs nog en liten sammanfattning av året som gått, för att göra klart och släppa in det nya året. Det sker bokstavligen genom att gå igenom almanackan för 2015 och flytta över det som ska med till 2016. Året får en litet försenad start på grund av resa och därpå en ordentlig vurpa på första träningspasset på långskidor inför Tjejvasan (Kristinaloppet i år). Första passet blev tyvärr det enda inom överskådlig tid. Tackar dock min lyckliga stjärna att ingenting är brutet. Haltar illa och är förfärligt gnällig, men arbetsför. Smärtan medför dock extra stort behov av vila, vilket skär ner på en småföretagares tid för exempelvis bloggskrivande.

Året 2015 var ett intensivt år med studier och uppdrag. Bland årets resmål vill jag lyfta fram vårt grannland Finlands huvudstad Helsingfors. Det var många år sedan sist och första gången i enbart turistande syfte. Med rötter i Tornedalen känns den finska mentaliteten litet som att komma hem och lägg därtill det fantastiskthumb_IMG_0795_1024a kulturutbud staden bjuder på. Rekommenderas som nästa mål för din kortsemester eller planeringsdagarna på firman. Relativt korta avstånd gör att man hinner se och uppleva mycket på en långhelg.

Tempelplatsens Kyrka, insprängd i berget, kan ingen bild göra rättvisa och thumb_IMG_0763_1024Sibeliusmonumentet, rent magisk plats

 

 

En konsert på Finlands nationalopera och besök på Helsingfors Konstmuseum var ytterligare höjdpunkter vid besöket .

Ett ”måste” på att-göra-listan kan nu bockas av men skrivs upp igen för återbesök: Opera på Dalhalla utanför Rättvik. Hade skyhöga förväntningar som uppfylldes med råge. Utbildning i Malmö är klar och jag saknar såväl studiekompisarna som Malmö. Hoppas nu på nya anledningar att styra kosan söderut. Tips på uppdrag, någon?

Tack ESBRI, Entreprenörskapsforum, Rotary, SNS, Svenskt Näringsliv, Svenskt Projektforum, Stockholms Handelskammare, Företagarna, IFN, Tillväxtverket, PRV, Arena för Tillväxt,  VINNOVA  och alla entreprenörskollegor för ytterligare ett lärorikt och energigivande entreprenöriellt år. Självklart ett stort och varmt Tack till företagets kunder under året. Ser fram emot att möta er under år 2016.

2013-07-16 KartglobEngelska Gruppen är ett projekt som dammats av och som åtminstone ska tittas litet på som idé, tillsammans med Mike Ward, English Coach. Även om det inte blir av med någon grupp, rekommenderar jag dig som vill vässa engelskan inför internationaliseringen, eller kundbesöket från främmande land, att konsultera Mike.

Annat som ligger i startgroparna är handledningsgrupper på Saltmätargatan 5, där kan du anmäla dig som enskild person. Nuvarande processhandledning är grupper om 3-8 personer, där planeringen utgår från gruppen på kundens initiativ. Mer information kommer inom kort. Hör gärna av dig om du har önskemål om någon grupp som ännu inte finns.

Mitt Nyårslöfte är att jag ska skriva alla blogginlägg jag dikterar i huvudet och lägga in alla de foton jag tar i syfte att lägga upp här.