2015-05-31 Första året med Affärsnätverket Modernt Ledarskap, Stockholms Handelskammare

Ungefär vid den här tiden, förra året, hade jag ett möte med Ellinor och Emma på Stockholms Handelskammare. Det resulterade i en avknoppning från Affärsnätverket Modernt Ledarskap, Uppsala och  Affärsnätverket Modernt Ledarskap, Stockholm var skapat. Vad jag behövde nu var att hitta någon som var olik mig, men med liknande grundvärderingar vad gäller gott nätverkande. Möte bokades med Jenny Johansson, som var den person i mitt nätverk som dels hade anknytning till Stockholms Handelskammare, dels hade de kompletterande egenskaper jag sökte. Jenny i sin tur hade Thord Andersson i sitt nätverk och nu var vi således en lagom stor ledargrupp och planeringsarbetet kunde ta sin början. För att summera det första året med nätverket Modernt Ledarskap blev det långt över förväntan! Så trevliga, engagerade och kunniga deltagare och vilka duktiga, intressanta och trevliga föreläsare vi haft förmånen att lyssna till och interagera med. Första året med nätverket Modernt Ledarskap var även första året för Emma Anderberg på Stockholms Handelskammare, som har det utmanande uppdraget att hålla reda på alla oss nätverksledare på de 20 olika affärsnätverk vi har. Missa förresten inte Open Chamber Network 10:e september, då affärsnätverken presenterar sig. Läs mer under länken.

Symbolbild Handelskammarens Nätverk Modernt LedarskapFörst ut var Stockholms Handelskammares VD Maria Rankka. Det var på flera sätt intressant att höra Maria berätta om sina första år på Handelskammaren. I synnerhet då hon enligt min mening inte bara är en sällsynt duktig och modern ledare, utan även en god berättare. Nästa frukost lyssnade vi till Lars-Göran Uddholm, Brandchef på Södertörns Brandförsvar och Insatsledare under släckningsarbetet av den stora branden i Bergslagen sommaren 2014. Morgonen gav många nya tankar kring modernt ledarskap i skarpt läge. Vår första höstsäsong avslutades med ett personligt och innehållsrikt berättande av Camilla Robinson-Seipel, då ställföreträdande chef för Group Public Affairs, ansvarig för samhälls- och hållbarhetsfrågor på Swedbank. Läs gärna mer i tidigare inlägg.

Vårsäsongen kickade vi igång med en Open Space-inspirerad nätverksfrukost där deltagarna satte ord Affärsnätverket Modernt Ledarskap, Stockholms Handelskammareoch bild på förväntningar och önskemål vad gäller nätverkets utformning. Detta under ackompanjemang av tjutande brandlarm, som testades denna morgon. Om någon undrar kan vi intyga att de fungerar mycket bra, allihopa. Därefter var det premiär för nätverkets första workshop. Energin och arbetsglädjen den morgonen var ojämförlig och bådar mycket gott inför framtiden, tack vare Alexander, Erika och övriga deltagare som tillsammans skapade all denna energi och kreativitet. Vårens föreläsare kommer vi som var med sent att glömma. Det var stipendiater från Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap som gjorde oss den äran. Av årets stipendiater var det Emma Andersson, kategorin Ideell sektor som hade möjlighet att komma. För kategorin Offentlig sektor kom 2014 års stipendiat John Franco och från kategori Näringsliv kom 2014 års stipendiat Michel Issa. Jag tror inte någon av oss deltagare var riktigt förberedda på den starka sinnesrörelse stipendiaternas berättelser skulle medföra. För er som inte deltog rekommenderar jag läsning av länkarna ovan. Boost av framtidstro utlovas. En sista nätverksträff hade vi i förra veckan, då Thord och Olle hade ”kuppat” litet och omvandlat nätverksfrukost till nätverksafterwork. Under trevliga former på Restaurangen Haga Deli fick vi oss till livs såväl förplägnad som Olles trollerishow.

Nu återstår sålunda bara att önska alla er som varit deltagare  och föreläsare i nätverket en skön och vilsam sommar och på återseende under höstens nätverksträffar. Tack för att ni gjorde nätverket till något bättre än jag vågat hoppas på och för att ni ingjutit känslan av att det bara kan bli bättre och mer hållbart. Så hälsar vi er som ännu inte deltagit varmt välkomna! Vill du ha program och inbjudan skickar du ett mail till lisa.svahn@svahnkonsult.se. Du kan självklart även anmäla dig via Handelskammarens  hemsida. Slutligen innerligt Tack till Jenny, Thord och Emma för gott samarbete under nätverkets första år. Ser fram emot att träffa er alla tillhösten igen!

o o 0 O 0 o o