Trettondagsafton 2017

IMG_1162Att beskriva år 2016 som intensivt för Svahn Konsult Utveckling&Utbildning AB är en mild formulering. Glädjande nog mycket uppdrag och samtidigt en maximerad period vad gäller studier. Det är dock inte utan en smula stolthet året summeras. Fördjupnings/påbyggnadsutbildning för handledare
slutförd. Diplom i projektledning och certifikat för Styrelsearbete därtill är några av milstolparna under året som gått.

IMG_1070

 

 

 

Vårens planeringsdagar tillbringades dels på Ålands Hav med den vackraste tänkbara utsikt och strålande sol, dels i fina, fina Åbo.

Mycket nytta men även nöje, då Åbo har mycket fint IMG_1084att se och uppleva. 

Tempot var högt under planeringsdagarna och resultatet blev till belåtenhet.
IMG_1074Som alltid är det i  de efterlängtade avbrotten för näringsintag som det egentliga kreativa arbetet sker.

 

 

 

 

IMG_1126Under sommaren ägnades en hel del tid åt studierna, men vad gör väl det när man har en studiemiljö som denna?

Bilden är tagen i husbilen, en regnig men varm och skön dag, i Strängnäs. Ett av dessa fantastiskt fina utflyktsmål om man åker över en helg eller så.

 

 

Trots det intensiva arbetstempot under året fick kulturen litet plats, med ett besök i ett av världens vackrast belägna operahus, Opera på Skäret utanför Kopparberg, som en av höjdpunkterna. God opera, goda vänner, god mat och vackert väder. Det är allt livskvalitet det. 2016-08-20 BILD TILL BLOGGEN Opera på Skäret

Apropå sommar och kultur. Under Parkteater i Vitabergsparken var det första gången jag lyssnat på en balettföreställning! Litet snopet, men självklart jätteroligt att kultur drog till sig så obeskrivligt stor publik, trots en smula kylslaget väder. IMG_1217 (1)

Höstens planeringsdagar blev även de intensiva och produktiva.IMG_1229 Omgivningarna var fantastiska, med Mälarens strand som vy, men konferenshotellets fantastiska potential hade inte tagits tillvara vilket gav planeringsdagarna en litet sorglig inramning.

 

Stockholms Handelskammare, gick under hösten in på sitt tredje år. Före förra årsskiftet hade vi förmånen att få se och höra Karin Bodin, VD och femte generationen i Polarbröd ABfamiljeföretaget Polarbröd. Visste ni att företaget är självförsörjande med förnyelsebar energi med sina egenägda vindkraftverk? Läs om detta och mer därtill, inte minst de goda recepten och de vackra bilderna på www.polarbrod.se

 

Under året har workshops med nätverkets egna deltagare varvats med fortsatt intressanta och kunniga föreläsare på tema Modernt Ledarskap. Vårens sista nätverksfrukost bjöd Anna Spjuth, Hotelldirektör för Nordic Choise’s hotellkedja Comfort Hotel, på en personlig och innehållsrik morgon, där hon berättade om sin yrkesbana och hur det utvecklat sin syn på  Modernt Ledarskap. Med smittande energi och arbetsglädje berättade hon om hinder och framgångar på ett sätt som fick oss i nätverket att förstå hur hon så snabbt tagit sig till den roll hon idag har, med ansvar för den internationella hotellkedjan med 32 hotell.

Först ut under hösten fick vi i nätverket under ett par intensiva timmar lära oss mer än man kan föreställa sig. Ämnet var hållbarhet, cirkulär ekonomi och Modernt Ledarskap inom Stålindustrin och det var Thomas Hörnfeldt, Hållbarhetschef på SSAB, som gjorde oss den äran. IMG_1255Då intresset var stort och tiden kort blev till vår glädje en preliminär plan att Thomas återkommer till oss, då med tema företagsfusioner och Modernt Ledarskap.

Årets sista nätverksträff, som nu omvandlats till luncher, gästades vi av Sussi Kvart, styrelsemedlem i StyrelseAkademien. Sussi talade utifrån tema Styrelsearbete och Modernt Ledarskap. Sussi är jur kand med en bakgrund som affärsjurist och har varit advokat vid Advokatfirman Lagerlöf och bolagsjurist på Ericsson. Under några år arbetade Sussi som politiskt sakkunnig i riksdagen och i regeringskansliet. Idag är Sussi styrelsearbetare och rådgivare med uppdrag i bl a börsbolaget DGC One, statliga Apoteket AB och SNS förtroenderåd. Tidigare styrelseuppdrag har bl a varit i H&M, Svenska Kraftnät, Stockholms läns sjukvårdsområde, Stockholm Stadshus AB och Transparency International Sverige. Som förhoppningen var, väckte Sussi stor nyfikenhet i nätverket för dem som ännu inte stiftat bekantskap med StyrelseAkademien. Detta är StyrelseAkademien