2014-02-11 ”Det smittsamma entreprenörskapet” – Från bruksmentalitet till Gnosjöanda

Årets första lunchseminarium på Entreprenörskapsforum handlade om favoritämnet Entreprenörskultur i lokalsamhället, när Johan P Larssons rapport ”Det smittsamma entreprenörskapet – Från bruksmentalitet till Gnosjöanda” presenterades.

Det är som alltid intressant att ta fram och läsa de anteckningar som kommit på pränt. Noterar att det blev utropstecken varje gång någon lyfte vikten av det mänskliga mötet, som aldrig kan ersätta det digitala mötet. Själv tycker jag det är fantastiskt kul med digitala möten, så det handlar inte om att vara en bakåtsträvare. Det är bara så att det är något oersättligt mer, närvaron i det fysiska mötet, något som kräver många ord att beskriva, eller bara egen tanke.  Glädjande är att ämnet lyftes flera gånger och ingen sade emot. Annat begrepp som aldrig kan nämnas tillräckligt många gånger är attityd. Hur ser ditt närsamhälle på entreprenöriell anda?

Tiden går så rasande fort när man har roligt. Susanne Andersson Pripp hann nämna det viktiga innan det var dags att avsluta. Det är i förskolan det börjar!

2016-02-11 13.16.59

Pernilla Norlin, vice vd och kommunikationschef (moderator) med panelen Rune Andersson, Mellby gård, Magnus Henrekson, vd och professor IFN, Susanne Andersson Pripp, HotellEtt och Visita, Stig Henriksson, riksdagsledamot (V) samt Johan P Larsson, ekon dr och forskare Entreprenörskapsforum (Författare till rapporten).