Trettondagsafton 2015

God Fortsättning på det nya året!

Nytt år och ny energi efter ledighet och umgänge med nära och kära. Nu är det snart dags att lyssna efter denne lille gynnare som ropar att våren snart är här, Talgoxen, detta första älskade lilla vårtecken. Upphör aldrig att förundras över hur mycket ljud det kan komma ur en sådan liten varelse.

 

Talgoxe

 

På årets första arbetsdag blir det en genomgång av almanacka 2014, inför nystarten med almanacka 2015. Förutom stimulerande och lärorikt arbete innehöll året som gått en blandning av ny kunskap, nätverkande och kultur, där det sistnämnda har fört en tämligen tynande tillvaro på bekostnad av de förstnämnda detta år. Konstaterar att det faktiskt får bli en ändring under 2015 om humankapitalet på Svahn Konsult ska fungera optimalt. Bläddrar vidare och återvänder i tanken med tacksamhet för kunskap och glädje för nätverkande till Rotary Affärsnätverk, ESBRI, Entreprenörskapsforum, SNS, IFN, SPN, SLU, AGSLO, Företagarna, Svenskt Näringsliv, PRV, VINNOVA, Tillväxtverket, Tillväxtanalys, Mälardalsrådet, RPC, Svenskt Projektforum och inte minst Stockholms Handelskammare, där Jenny Johansson, Thord Andersson och jag dragit igång Nätverket Modernt Ledarskap, vilket var ett av årets roligaste begivenheter. Trevligt nätverkande och våra duktiga föreläsare gjorde vår första termin med nätverket blev över förväntan på alla sätt. På den tredje och senaste nätverksträffen i november berättade Camilla Robinson-Seipel om sin egen ledarskapsutveckling och bjöd generöst och personligt på de erfarenheter och lärdomar hon dragit. Ett bestående minne är hennes beskrivning av hur ett gott ledarskap innebär att öva upp förmågan att se till sin egen, gruppens, organisationens och samhällets utveckling som en helhet. Att en god ledare ser i lika hög grad till att planera för det tomrum hon lämnar efter sig, som hon planerar för framtiden lät så självklart när Camillla Robinson-Seipel talade om det, men när hennes berättelse fått sjunka in och smältas, är det just  brister i denna förmåga som präglat många organisationer i vårt samhälle under senaste decennierna. Tack alla nätverksdeltagare och hoppas vi ses igen 18 februari. Självklart välkomnar vi dig som ännu inte hittat till Nätverket Modernt Ledarskap.

Bland årets resmål sticker Glasgow ut. Ett fantastiskt kulturliv, med Kelvingrove som ett av flera bestående minnen och hägrande återseende. Föreställ er en mix av Kulturhuset i Stockholm, Tom Tit Experiment i Södertälje och Nationalmuseum, Stockholm. Någonstans där, i skärningspunkten, fast mer.

År 2014 har även innehållit två oerhört lärorika internatveckor av UGL-utbildning. År 2015 kommer att innehålla ytterligare två veckors fördjupningsutbildning UGL om allt går enligt planen. Hösten 2014 var även första terminen av handledarutbildning, 30 hp, vilken fortsätter fram till december 2015.

Uppstarten av Engelska Gruppen kom av sig under året, men det ser ut som att det kan komma igång under 2015 med litet annat upplägg. Spännande fortsättning följer!

Ja, det var en snabb summering av året 2014, som avslutades i litet mer handfast förändring i form av lokalbyte på Saltmätargatan 5. Större rum och nya möjligheter! Vaktmästaren på soloföretaget har bråda dagar, då ommålning av bokhyllor plötsligt står högst på agendan. Således finns nu ingen återvändo utan bara på med målarkläderna igen!